Phuket – Svenskarnas Paradis

Phuket

Vid den här tidpunkten förra året befann jag mig i Phuket, Thailand. En helt otrolig ö som har allt man kan önska sig. Varje år besöker 5 miljoner turister Phuket varav cirka 250 000 av dessa är svenskar. Jag trodde att man skulle märka av detta mycket mer än vad man gjorde.

Vi befann oss i Patong när vi var där, kanske fel ställe om man vill träffa svenskar. Patong är ett grymt ställe om du/ni är ute efter lite fest på kvällarna. Annars går det bra att bara ligga och njuta på deras underbara strand. Den mest minnesvärda utflykten vi gjorde var när vi besökte ”The Beach” ön. Tar cirka 2 timmar att komma dit med speedboat och det är det definitivt värt!

Lite fakta om Phuket

Phuket ligger vid Thailands sydvästkust och är landets största ö. Letar du efter bra stränder så rekommenderas den västra sidan av ön. Den otroliga turismen på ön har bidragit till att öns invånare kan stoltsera med landets högsta medelinkomst. Nackdelen är dock att priserna har ökat och det är dyrare än på många andra ställen i landet.

Förutom turismen så jobbar många på de olika gummiplantagen. Flygplatsen är på öns norra del och det går att hitta direkt flyg från Sverige eller Kastrup. Flygtiden är cirka 11 timmar.