Fotbolls VM 2018

Hej hopp bloggen. Här kommer ett litet inlägg om fotboll och kommande fotbolls vm i Ryssland. Vet att det är drygt en månad sedan lottningen skedde men idag var dagen jag fick reda på vilka vi ställs mot. Utan att överdriva kan man väl konstatera att det blev en tuff grupp. Det enda positivt med gruppen är väl att vi slipper möta Tyskland. Sex stycken nationer kommer att göra upp i VM kvalet och endast gruppettan går direkt till VM.

Om jag förstått det hela rätt kommer det sedan att spelas en playoff match mellan två stycken grupptvåor. Förra VM kvalet lyckades vi gå till denna playoff match men då hade en viss Ronaldo stor uppvisning på Friends Arena och det blev ingen VM biljett för Sverige.

Förutom Zlatan så har svensk fotboll varit ganska blek de senaste decenniet och vi har tappat mycket ranking poäng. Detta gjorde att Sverige hamnade i seedningsgrupp 3 och det fanns farhågor att vi kunde ställas mot två stycken stora fotbolls nationer i gruppen.

Drömmen om ett fotbolls VM

Fotbolls VM i Ryssland 2018

Nu är det lite drygt nio år sedan vi senast fick njuta av ett fotbolls VM. 2006 var året då Sverige tog sig till VM i Tyskland och många är vi som har fina fotbolls minnen från detta VM. För svensk del blev det en publik succé och många vallfärdade ner till Tyskland för att dricka öl och kolla på fotboll.

Alla minns vi Fredrik Ljungbergs mål mot Paraguay i den 89:e minuten och följande jubel på arenan. Någon beskrev Sverige som en liten nation på planen men en stor nation utanför, en bra beskrivning av den imponerande supporter kultur som infinner sig när Sverige befinner sig i ett mästerskap.

Det är inte omöjligt att vi tar oss till fotbolls VM i Ryssland men det är en enorm uppförsbacke och många är skeptiska. Vi får hålla tummarna att våra unga talanger utvecklas och tar plats i startelvan redan under fotbolls EM i Frankrike. Om vi skulle ta oss hela vägen till Ryssland tror jag att det kan bli en publikfest likt den i Tyskland. Teorin bygger jag på att vi missat två mästerskap i rad och närheten till Ryssland. Under tiden får vi hoppas på ett bra fotbolls EM.

Ciao